yllip

Säätiölaki pitää uudistaa

Nykyinen säätiölaki pitää uudistaa nopeasti. Nuorisosäätiön ja Perussuomalaisten tukisäätiön ongelmat osoittavat, että säätiöiden toimintaan puuttuminen on liian vaikeaa. Yksityisen omaisuuden säätiöneet ovat asia erikseen, mutta silloin kun "pelataan yhteisillä varoilla" olisi voitava helpommin puuttua säätiön toimintaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Onko Perussuomalaisten tukisäätiöllä jotain ongelmia vai onko ongelmat Perussuomalaisilla?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onneksi puoluetuet ja jäsenmaksut eivät enään mene tukisäätiölle, kiitos Soinille.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miten niin eivät mene, pääsikö perussuomalaiset irti Dianapuiston puoluetoimiston vuokrasopimuksesta?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pelkkä lakiuudistus ei riitä vaan valvontaa pitää lisätä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Suomessa on suunnilleen 3 000 säätiötä joiden yhteinen omaisuus lienee 20 miljardin tasossa. Kirjoittaja vaatiin nyt muuttamaan kiireellisesti säätiölakia kahden säätiön takia määrittelemättä edes yleispiirteisesti, mitä pitää muuttaa ja miten pitää muuttaa. Vaikuttaa kovasti yksittäistapausten perusteella huiskimiselta. Säätiölain tarkistustarpeista ja säätiöiden valvonnasta on toki ollut kauankin aikaa perusteltuja puheenvuoroja ja perustellut ajatukset ovat hyvinkin toivottavia. Yksittäistapausten ja subjektiivisten antipatioiden pohjalta huiskimisella syntyy kuitenkin vain sutta ja sekundaa.

Käyttäjän yllip kuva
Yrjö Paukkunen

Korostin sitä, että yksityisten säätiöimät varat on asia erikseen ja tuosta 3000:sta säätiöstä suurin osa taitaa olla juuri näitä. Mutta otin vain esimerkiksi nuo kaksi jotka kuuluvat sarjaan "yhteisiä varoja" ja joista on julkisuudessakin ollut monenlaista juttua. Tällaisten säätiöiden toimintaan tulisi voida muidenkin puuttua ja tehdä vaatimuksia mm. hallituksen vaihtamiseksi kuin vain PRH:n.

Toimituksen poiminnat