yllip

Räikeä ristiriita

Aika ristiriitaisin ajatuksin tuli seurattua uutisia joissa näytettiin kriisin jaloissa olevia pieniä lapsia, lähes luuta ja nahkaa, samalla kun meillä hyväkuntoisia nuoria miehiä ruokitaan ja majoitetaan ilman mitään vastinetta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Viesti on se, että jos teet kansanmurhan, pyri sen jälkeen turvapaikanhakijaksi Eurooppaan, kaikista mieluiten Suomeen. Jos tekosesi ei paljastu, elät yltäkylläisesti. Jos paljastut, elät vähintään yhtä yltäkylläisesti, mutta liikkumistasi saatetaan rajoittaa joiksikin vuosiksi.
Saksassahan yksi joukkoraiskaajajihadistin uhri kohtasi raiskaajansa. Tulos: uhri joutui poistumaan maasta, tekijämies jäi vapaalle jalalle Saksaan. Uhrien ja heikoimmassa asemassa olevien eurooppalaisten ihmisarvot eivät ole samalla tasolla kuin kansanmurhaajien ihmisarvo. Tämä linja saattaa ajanpitkään syödä erinäisten organisaatioiden arvostusta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Viesti on se, että jos teet kansanmurhan, pyri sen jälkeen turvapaikanhakijaksi Eurooppaan, kaikista mieluiten Suomeen."

Missä aiot julkaista tuon viestisi, ja millä kielillä?

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Sanos muuta.
Minusta tämä pakolais homma nykyään on pelkkää huijausta.
Nuoria muodikkaita miehiä hyysätään ja naiset ja lapset kuolevat nälkään siellä paikanpäällä.
Laittomat maassaoliat pitää heti karkoittaa ja laittaa ne rahat johonkin pakolaisleiriin missä näitä ihmisiä voitais auttaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tästä se taas lähtee, asiasta en mitään ymmärrä, kunhan möläyttelen normaalit persutotuudet ilmoille. :)

Turhaa kaunistelua, persut eivät ottaisi Suomeen edes kuoleman kielissä olevia lapsia, sillä niistäkin voi kasvaa vaarallista nuorisoa, ovat vielä esteettinen haitta kylän raitilla.

Oksettava kirjoitus taas kerran.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Tästä se taas lähtee, asiasta en mitään ymmärrä, kunhan möläyttelen normaalit päivän Ritalat ilmoille." (ilman hymiöitä)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

F.E. Sillanpääkin runoili marssilaulussaan: "Kun on vaaralle alttiina syntymämaa, kotiaskareet jäädä saa". Ja muutti sodan jaloista Tukholmaan.
Niin kerrotaan.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Vastaanotettuaan palkinnon Tukholmassa joulukuussa 1939 Sillanpää jäi Ruotsiin ja keräsi siellä puhetilaisuuksilla rahaa talvisotaa käyvälle Suomelle. Jo lokakuussa 1939 hän oli julkaissut Suomen Kuvalehdessä ”Sillanpään marssilauluksi” kutsutun runon, koska hän toivoi sen säkeiden yhdistävän suomalaisia ja kohentavan kansan mielialaa." Wikipedia

Tukholman matkalle lähtöön syksyllä 1939 Sillanpäällä oli erittäin painava syy: kirjallisuuden Nobel-palkinnon vastaanottaminen. Ruotsissa viipyminenkin näyttäisi olleen sinänsä perusteltua. Takaisin Suomeen Sillanpää ehti muutamaa päivää ennen talvisodan päättymistä. Ikää miehellä silloin 50 vuotta, joten ei hänestä olisi ollut rintamalle lähtemään, vaikka olisi Tukholmasta Suomeen palannut nopeammassa tahdissa. Taata teki sen, minkä mies jaksoi - ja aika paljon hän jaksoikin.

"Sillanpään pitkään jatkunut oleskelu Ruotsissa oli alkanut herättää arvostelua Suomessa, ja osin tämänkin takia hän palasi Suomeen vähän ennen talvisodan päättymistä 9. maaliskuuta 1940. Talvisotaa seurannut välirauhan aika johti Sillanpään elämän suurimpaan kriisiin. Sodanaikaiset paineet, avioero ja holtittomaksi riistäytynyt alkoholinkäyttö romahduttivat Sillanpään terveyden. Syksyllä 1940 hänet vietiin pakkohoitoon Kammion sairaalaan, jossa hän oli vuoteen 1943 saakka."

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kiitokset taustoista. Juuri tuo kevennykseni on eräs esimerkki mainitsemastasi arvostelusta, jota Sillanpään pitkittynyt oleskelu Tukholmassa aiheutti. Kaikki kunnia kuitenkin Sillanpäälle Nobel-palkinnosta ja rahankeräyksestä. Kirjailijamestarin loppu oli muurheellinen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Persut ovat tehneet vallan selväksi, että vaikka kuinka pienillä lapsilla olisi vain luut ja nahka tallella apua ei heille heru, joten missä se ristiriita on?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Minä olisin ensimmäisenä hurraamassa, jos laittomasti maassa olevat saataisiin ulos. Mutta mihin heidät voidaan lähettää, kun lähtömaa ei ota vastaan?

Olisin varmaan myös ensimmäisten joukossa hurraamassa, jos laittomasti maassa olevista ei olisi mitään kuluja valtiolle ja kunnille. Mutta eiköhän sellaisen ihmismäärän jättäminen oman onnensa nojaan lisäisi juuri niiden lieveilmiöiden määrää, joista nyt valitetaan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin, asiahan on ihan selvä, turvapaikkajärjestelmän läpikäytyään, ja kielteisen päätöksen valitusten jälkeen saatuaan henkilö pitäisi tietysti poistaa maasta.

Usein kuulee persujen suusta, että pois vaan heti, mutta niin kuin on käynyt ilmi, niin joskus ihminen palaa samalla lennolla takaisin, kun ei maa ota vastaan.

Iso ongelma koko euroopalle, eikä sitä pieni Suomi yksin ratkaise, jollei persut sitte ryhdy sotaan esim. Irakin kanssa. :)

Siltikin näistä laittomasti maassa olevista pitää huolehtia, sitä kutsutaan ihmisyydeksi ja inhimmillisyydeksi, tosin ne taitavat olla vieraita sanoja persuille.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"Siltikin näistä laittomasti maassa olevista pitää huolehtia, sitä kutsutaan ihmisyydeksi ja inhimmillisyydeksi, tosin ne taitavat olla vieraita sanoja persuille."

Mitä jos taattaisiin heille vain samanlainen minimitoimeentulo kuin he saisivat kotimaassaan? Luulenpa, että moni lähtisi aivan vapaaehtoisesti samoja reittejä kuin tulivatkin. Tässä on turha vedota kansalaisten tasavertaisuuteen, koska he eivät ole Suomen kansalaisia. Italia taisi jo pudottaa luvan saaneidenkin maahanmuuttajien toimeentulotukea puoleen entisestä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oletko kuullut sellaisesta laista kuin perustuslaki?

Kannattaa tutustua.

Toimituksen poiminnat